ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  ABDOMINOPLASTIKA

  Zatezanje stomaka i trbušnog zida

  Šta je tretman abdominoplastika i kako deluje?

  Ravan i zategnut stomak je nešto čemu svi težimo, i pokušavamo da postignemo kroz razne vežbe i specijalne režime ishrane. Međutim po nekad ove metode nisu dovoljne da postignemo željeni rezultat. Dokazano je da se opuštena koža na stomaku može korigovati samo hirurškom intervencijom. Najčešći uzroci koji dovode do pojave viška kože na stomaku su trudnoća, veliki gubitak telesne težine, starenje, nasledstvo, itd.

  Na koji način se možemo rešiti opuštene kože na stomaku?
  U zavisnosti od toga koja je veličina opuštene kože na stomaku, mogu se primeniti sledeće procedure:

  Mini abdominoplasitka – dermolipektomija

  Dermolipektomija je postupak kojim se uklanja višak kože i masti, odnosno mlitavost sa bilo kog dela tela s ciljem korekcije „viseće kože“ stomaka, ruku, nogu itd. Trbušna dermolipektomija uklanja višak kože i masti sa trbušnog zida bez zatezanja mišića i fascija.

  Kompletna abdominoplastika

  Za razliku od mini abdominoplastike, kompletno zatezanje stomaka je veoma kompleksno i operacija može trajati i do 5 sati. Pacijentu se prvo radi liposukcija čitavog abdomena, da bi se nakon toga napravio rez od kuka do kuka, pri čemu se koža odvaja, zateže i odstranjuje se višak. Tokom ove intevencije radi se i zatezanje mišića celog abdomena, pupak se izvlači i pomera na višu poziciju. Drenovi se postavljaju u preponama sa obe strane, a uklanjaju se kad prestane nakupljanje tečnosti u njima.

  Cirkumferentna abdominoplastika – 360

  Cirkumferentna abdominoplastika predstavlja intervenciju koja je obimnija od standardne abdominoplastike. Obično se izvodi na pacijentima koji su dosta izgubili u telesnoj težini (najčešće posle gastričnog bajpasa ili druge vrste barijatrijske hirurgije). Prilikom ove intervencije, hirurg pravi rez koji se proteže svuda oko linije struka, kroz koji uklanja višak kože i masti i zateže mišiće. Ova intervencija traje nekoliko sati, veoma je komplikovana, a pacijent nakon operacije ostaje u bolnici minimum 2-3 dana radi posmatranja. Drenovi se uklanjaju kada prestane nakupljanje tečnosti u njima.

  Upper body lift (zatezanje leđa)

  Ovaj postupak ima potencijal da intenzivno zategne opuštenu kožu leđa i poboljša njen izgled, ali je povezan sa ožiljkom koji prolazi duž linije grudnjaka, a u određenim slučajevima nastaje u zoni pazušne jame. Ovaj postupak se najčešće izvodi kombinovano sa podizanjem grudi kod žena ili tretmanima za oblikovanje grudi kod muškaraca.

  Kome se
  tretman
  preporučuje?

  Abdominoplastika je operacije koja se obično preporučuje pacijentima sa opuštenim tkivima prednjeg trbušnog zida koji nakon trudnoće ili većeg gubitka kilograma, imaju velike količine
  izlišne kože koju treba ukloniti.

  Put do savršene siluete

  Šta se dešava nakon abdominoplastike?
  Koje su komplikacije posle operacije?

  Nakon mini abdominoplastike, pacijent može biti otpušten iz bolnice narednog dana. Previjanja se zakazuju na svaki drugi dan do skidanja konaca, a pacijentu se oblači poseban medicinski steznik koji nosi non stop prvih mesec dana. Otok i bol su prisutni, i nestaju nakon 7-10 dana. Konci se skidaju posle 2 nedelje. Pacijentu se ne preporučuje vežbanje u prvih 2 meseca nakon operacije. Po završetku kompletne abdominoplastike, pacijent se zadržava u bolnici minimum 2 dana radi praćenja. Pacijent u krevetu zauzima polu sedeći položaj, i stavlja mu se poseban medicinski steznik koji nosi non stop u prvih mesec dana. Po izlasku iz bolnice pacijentu se savetuje da zauzme polu savijeni položaj tela, kako bi smanjio pritisak na trbušne mišiće. Previjanja se zakazuju na svaka 2 dana do skidanja konaca. Konci se skidaju posle 2 nedelje. Pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima nakon mesec dana, a počinje da vežba nakon 3 meseca. Čitav ovaj oporavak se odnosi i na cirkumferentnu abdominoplastiku. Komplikacije : Infekcija, serom, nekroza, sporo zarastanje rane, nemogućnost zarastanja rane, keloidni ožiljak.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA