ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  ESTETIKA ŽENSKE INTIMNE REGIJE

  Labioplastika i vaginoplastika

  Šta je tretman i kako deluje?

  Vagina u procesu starenja ili nakon porođaja menja svoj oblik i elastičnost. Ponekad i kod mlađih žena usnice imaju genetski opušten izgled koji je moguće funkcionalno i estetski korigovati. Osim estetike ovim zahvatim može se poboljšati i osećaj seksualnog zadovoljstva, smanjiti mogućnost neprijatnog trenja, i poboljšati kontrola sfinkter mišića koji kontroliše mokrenje. Labioplastika predstavlja proceduru korekcije malih usana vagine u cilju njihovog smanjivanja i korekcije boje.

  Vaginoplastika je operacija kojom se vrši zatezanje vagine koja se opustila nakon porođaja ili usled starenja. Vaginoplastika obuhvata sužavanje vaginalnog otvora i njenog kanala.

  Kako se
  tretman
  izvodi?

  Hirurškim zahvatom moguće je raditi na smanjenju dužine i veličine malih stidnih usana. Postoje dva načina za izvođenje labioplastike. U prvom se ivice malih usana podrezuju u vidu tračice, kako bi se povratio mladalački i ružičast izgled. Drugi pristup podrazumeva izvođenje reza u obliku slova „V“, kojim se odstranjuje višak tkiva usana i spaja u dva sloja uz veoma mali ožiljak. Vaginoplastika kao operativna tehnika ima za cilj vraćanje zategnutosti i oblika vagine. Zahvat podrazumeva uklanjanje naboranog vaginalnog tkiva i zatezanje vagine sa približavanjem mišića pelvičnog dna uz sužavanje vaginalnog otvora. Operacija se uspešno može kombinovati sa uklanjanjem ožiljka od epiziotomije.

  Kome se
  tretman
  preporučuje?

  Operacija labioplastike izvodi se iz više razloga. Njom je moguće korigovati urođen nedostatak koji ometa seksualni život žene (zbog suvoće usana ili njihovog uvlačenja), ili se može primenjivati u cilju podmlađivanja izgleda intimne regije.
  Vaginoplastikom moguće je korigovati rastegnuti zid vagine kao posledicu porođaja, pa se zahvatom poboljšava zadovoljstvo tokom seksualnih odnosa.

  Koliko traje oporavak?

  Nakon izvođenja labioplastike prvih nekoliko nedelja nakon intervencije potrebno je sprovoditi prepisanu negu i izbegavati sve aktivnosti koje podstiču znojenje. Oporavak traje 10 do 14 dana. Nakon vaginoplastike javlja se uobičajeno manji otok oko zone zahvata. Pacijentkinje najčešće već sledećeg dana ne osećaju bol. Otok spada tokom nekoliko dana. Higijena se održava više puta dnevno lokalnim antiseptikom. Postoperativno se uzimaju antibiotici i analgetici.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA