ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  HEMIJSKI PILING

  Kad se koristi hemijski piling lica i kako on deluje na kožu?

  Hemijski piling dubinski čisti pore uklanjanjem površinskog sloja kože. Tokom ovog tretmana, na kožu se nanosi hemijski rastvor koji dovodi to toga da se površinski sloj kože oljušti, a nova koža ispod obično bude glatka i manje naborana od stare kože. Hemijski piling se može uraditi na licu, vratu ili rukama, i može se koristiti za tretiranje finih bora na licu, akni, ožiljaka, pigmentacije, itd.
  U ordinaciji Daniv se primenjuju površinski hemijski piling i Polu-duboki hemijski piling TCA.

  Kako se
  tretman
  izvodi?

  Prvi korak u ovom tretmanu je priprema kože pacijenta, koja mora biti detaljno čista i suva kako bi piling najbolje delovao. Kad se rastvor stavi na kožu, u prvih nekoliko minuta se prati da li se na licu pojavljuje fina bela skrama. Ceo tretman traje desetak minuta, nakon čega se pacijentu na lice stavlja neutralizator, i savetuje se da ne kvasi lice i ne aplikuje na njega ništa u sledećih 12h. Tretman nije bolan, prisutno je blago peckanje na koži. Nekada je dovoljan samo jedan tretman, a nekada se izvode u serijama, u pravilno raspoređenim vremenskim razmacima.

  REGENERACIJA TEKSTURE KOŽE LICA

  Kome se
  tretman
  preporučuje?

  Osobama koje žele da se reše ožiljaka, strija, proširenih pora, hiperpigmentacije i akni ili jednostavno žele da pripreme svoju kožu za druge tretmane. Hemijski pilinzi su idealan tretman i za pigmentacije kože nastale od sunčanja, staračke pege, kožu bez sjaja i jedrine. Hemijski piling se često koristi za ublažavanje finih linija ispod očiju i oko usta.

  Šta se dešava nakon hemijskog pilinga?

  Nakon tretmana kod nekih pacijenata može se pojaviti crvenilo na koži, koje prolazi za 2-3 dana. Cilj pilinga je da dovede do stvaranja ljuspica na koži i njihovog perutanja. Nova koža nakon hemijskog pilinga, veoma je osetljiva na sunce, pa se zato hemijski piling obično radi u jesen ili zimu, kada je manja izloženost sunčevim zracima. Nakon tretmana pacijent se vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA