ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  LIFTING LICA

  Facelifting

  Šta je tretman i kako deluje?

  Da li ste znali da zateznje lica spada u prve 3 procedure kada je reč o estetskoj hirurgiji. Tokom ove procedure hirurg uklanja višak kože sa lica pacijenta, dok potkožno tkivo vraća na poziciju koju je lice imalo u mladosti. Savremene fejslifting tehnike ne menjaju vaš izgled već ga podmlađuju i čine svežim i zategnutim. Najčešće se tokom zatezanja lica kombinuju i druge hirurške procedure kao što su korekcija očnih kapaka, transfer masti ili popunjavanje volumena Hijaluronskim filerima, kao i zatezanje vrata. Jedna od veoma popularnih procedura trenutno je MiniFacelift, koji se koristi kod zatezanja donjeg dela lica, i pogodan je za mlađe pacijente.

  Savremene lifting procedure uključuju:

  • Lifting čela
  • Lifting slepoočne regije (temporalni lift)
  • Lifting lica (Facelifting)
  • Lifting vrata
  • Lifting obrva
  • Lifting gornje usne
  • Mini lifting lica
  • Kompletno novo lice

  Kako se
  izvodi
  operacija?

  U zavisnosti od regije na kojoj se radi lifting,anestezija je najčešće opšta (totalna) dok je u nekim slučajevima lokalna anestezija sa sedacijom. Kod zatezanja lica, rez se postavlja iza linije kose i ušne školjke. Procedura traje između 2 i 5 sati, u zavisnosti od regije. Nakon zatezanja lica, pacijentu se postavljaju drenovi. Pacijentu se savetuje da ostane minimum 2 noći u bolnici.

  Podizanje, zatezanje i podmlađivanje lica

  Kome se
  tretman
  preporučuje?

  Prirodni proces starenja, smanjenje zapremine masnih jastučića i opuštanje kože lica ne možemo uvek rešiti neinvazivnim procedurama. Facelifting se nameće kao najbolje rešenje osobama koje žele dugotrajan efekat.

  Koliko traje oporavak i koje su komplikacije?

  Kada izađe iz operacione sale, pacijent ima zavoje i specijalan medicinski steznik koji nosi prvih mesec dana. Lice pacijenta može biti otečeno i modro, što je normalna pojava. Otok i modrice se povlače nakon nekoliko dana. Dren se pacijentu skida posle 2-3 dana, a konci posle 10 dana od operacije. Oporavak pacijenta je individualan i može trajati od 2 do 6 nedelja. Konačan rezultat se vidi tek nakon 3 meseca. Komplikacije : Krvarenje, infekcija, oštećenje nerava, keloidni ožiljak, nekroza …

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA