ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  LIPOLIZA

  Šta je tretman i kako deluje?

  Lipoliza je procedura kojom se uklanjaju lokalizovane masne naslage na telu ili na licu (podbradak) remodelirajući željenu regiju. Lipolizu najčešće koristimo na delovima tela koje ne možemo da korigujemo vežbanjem i dijetom (na rukama, butinama, stomaku, bokovima, zadnjici i podbratku). Lipolizom dovodimo do kompletne destrukcije masnih ćelija (adipocita) tako da u tretiranoj regiji ne dolazi do ponovnog nagomilavanja masnih naslaga.Vrsta i količina lipolitika određuju se individualno u zavisnosti od potrebe pacijenta. U najvećem broju slučajeva primenjuje se na butinama, stomaku, bokovima i zadnjici, podbratku. Budući da se proces sagorevanja masti odvija postepeno tako i rezultati na tretiranoj regiji postaju da budu vidljivi nakon 10 dana od tretmana.

  Kako se
  lipoliza
  izvodi?

  Tretman se izvodi primenom lipolitičkih koktela koji u dovode do topljenja masnih naslaga u određenoj regiji. Tretman traje oko 30 minuta. Prosečno je za postizanje željenog efekta potrebno 3 do 4 tretmana. Tretman se radi na 4 nedelje. Nakon tretmana lipolitički kokteli započinju razgradnju membrane u masnoj ćeliji, membrana se otvara i samim tim dolazi do izlivanja sadržaja u okolno tkivo. Zatim se taj sadržaj putem krvotoka doprema do jetre koja od masti pravi otpadne materije i kao takve šalje do creva koja ih pražnjenjem izbacuju iz organizma. Ceo ovaj proces sagorevanja traje ukupno oko 30 dana, i upravo tada, nakon minimum 30 dana se tretman ponavlja.

  NEHIRURŠKO SAGOREVANJE MASNIH NASLAGA

  Kome se tretman preporučuje?

  Svima koji žele da trajno uklone masne naslage sa određenih regija. Ponekad i osobe koji nemaju preveliki višak kilograma imaju problem sa lokalizovanim masnim naslagama. Ovo se događa zbog toga što su neke regije tela predisponirane da akumuliraju masnoće koje organizam ne konzumira.

  Koliko traje oporavak nakon lipolize?

  Na mestu uboda može se javiti blag otok, crvenilo ili modrice koje su prolaznog karaktera i povlače se nakon prosečno nedelju dana. Nakon tretmana pacijent se vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA