ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  LIPOSUKCIJA

  Šta je tretman i kako deluje?

  Smatra se da je liposukcija danas najčešće izvođena hirurška intervencija na svetu. Čak i pored velikih napora, vežbanja i pravilne ishane, mnogi imaju problem da uklone višak masti sa određenih delova tela.

  Kako se izvodi liposukcija?

  U uslovima opšte anestezije, pacijentu se posebnim kanilama prvo ubacuje fiziološki rastvor pomešan sa lokalnim anestetkikom, a zatim nakon nekoliko minuta hirurg kanilom izvlači mast iz željene regije. Obzirom na to da su kanile veoma tanke, pacijentu nakon operacije ostaje nekoliko manjih ožiljaka od po nekoliko milimetara.

  Kada želite da se oslobodite upornih masnih naslaga

  Kome se preporučuje ova operacija?

  Veoma je važno da napomenemo da liposukcija nije operacija za gubitak telesne težine, nego za oblikovanje i konturisanje tela. Dakle, pacijenti koji su bliži svojoj idealnoj telesnoj težini i žele da ukolne masne naslage sa određenih regija su dobri kandidati za liposukciju.

  Kakav je oporavak posle operacije? Koje su komplikacije?

  Po izlasku iz operacione sale, pacijentu se stavlja poseban medicinski steznik koji ima najveću ulogu u oporavku nakon liposukcije. Steznik služi da smanji otok i bol posle operacije, i da obezbedi najbolji estetski rezultat. Upravo zbog toga se savetuje da se steznik u prvih mesec dana nosi non stop. Konačan rezultat se vidi 3-6 meseci nakon liposukcije. Limfatična drenaža se u praksi pokazala kao veoma korisna u bržem oporavku, smanjenju otoka i boljem estetskom rezultatu. Komplikacije : Infekcija, masna embolija, reakcija na anesteziju, utrnutost.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA