ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  POVEĆANJE GRUDI IMPLANTATIMA

  Da li ste znali?

  Statistički gledano, ova operacija se smatra najčešćom intervencijom na SVETU, i ima najveći procenat zadovoljnih pacijenata.
  Operacija se izvodi u opštoj anesteziji, traje oko 2 sata, hirurg pravi poseban džep unutar grudi pacijenta gde se postavlja implantat, koji moze biti stavljen ispod žlezdanog tkiva ili ispod mišića.

  Šta je implantat?Kako se bira veličina implantata?

  Implantat za grudi je medicinski ugradni material napravljen od specijalnog silikona. Proizvođači silikonskih implantata koriste različite tehnike, pa se zbog toga oni razlikuju po teksturi, obliku i veličinama. U odabiru veličine implantata učestvuju i hirurg i pacijent. Postoje određene mere grudnog koša koje se uzimaju pacijentu, na osnovu kojih se određuje veličina koja najviše odgovara konstituciji i žeji pacijenta. Veličina grudi nakon uvećanja ne zavisi samo od kubikaže implantata koji se ugrađuje, već zavisi i od njegovog oblika (anatomski, okrugli) i njegove projekcije.

  POSTOJE RAZLIČITI NAČINI POSTAVLJANJA IMPLANTATA :

  1.

  Najčešće se rez postavlja ispod donjeg pola grudi, u prirodnom naboru kože pa je samim tim i ožiljak manje vidljiv.

  2.

  Neki hirurzi su razvili tehniku u kojoj se rez postavlja u pazušnoj jami. Hirurg može da izvede ovu operaciju samo pomoću endoskopskih instrumenata. Ovom tehnikom ožiljak je u potpunosti sakriven.

  3.

  Jedno od mesta za postavljanje reza je i oko bradavice, tj. na spoju tamnog dela bradavice i kože. U ovom slučaju implantat se najčešće postavlja ispod žlezde, a korisno je i kod pacijentkinja koje žele da smanje veličinu bradavica

  Simbol ženstvenosti

  Kome se tretman preporučuje?

  Povećanje grudi je hirurška procedura za koji se odlučuju kako mlađe tako i starije žene. Implantatima se mogu ispraviti asimetrija grudi, a koriste se i u kombinaciji sa zahvatom podizanja grudi.

  Koliko je potrebno za oporavak nakon operacije?
  Koje su komplikacije?

  Nakon operacije pacijentu se stavlja poseban medicinski grudnjak koji nosi prvih mesec dana non stop, kako bi smanjio otok i bol u grudima. Konci se skidaju nakon 7 dana, a nakon 2 nedelje pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima. Krajnji rezultat se može očekivati 3 meseca od operacije. Komplikacije : Kapsularna kontraktura, serom, infekcija, keloidni ožiljak, simastija ALCL.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA