ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  PODIZANJE GRUDI

  Mastopeksija

  Šta je tretman i kako deluje?

  Kod mnogih žena nakon porođaja, gubitka telesne težine ili usled starenja dolazi do opuštanja grudi. U ovom slučaju volumen grudi se gubi, a usled viška kože bradavice se pomeraju na dole. Podizanje grudi (mastopeksija) je hirurška procedura koja u velikoj meri pomaže ženama da povrate svoje samopouzdanje i bujniji mladalački izgled.

  Kome se mastopeksija preporučuje?

  Ukoliko je pacijentkinja zadovoljna veličinom svojih grudi, ali je nezadovoljna pozicijom, mastopeksija je idealno rešenje jer se uklanjanjem viška kože grudi podižu u željeni položaj. Podizanje grudi se može kombinovati i dodavanjem implantata za grudi, kako bi se postigla željena veličina.

  Kako se izvodi operacija podizanja grudi?

  U uslovima opšte anestezije pacijentu se uklanja višak kože, preoblikuje se tkivo grudi i bradavice se pomeraju na sredinu. Rez se pravi u obliku klljučaonice, u zoni tamnijeg područja oko bradavice (areole), zatim se nastavlja prema donjem polu grudi. Operacija traje od 2-3 sata, u zavisnosti od veličine grudi,i eventualnog postavljanja implantata. Po izlasku iz operacione sale, pacijentu se stavlja poseban medicinski grudnjak koji služi da umanji bol i otok koji se mogu javiti nakon operacije.

  Koliko traje oporavak?

  Nakon operacije podizanja grudi pacijent ostaje u bolnici minimum 24h gde se prati njegovo stanje. Steznik koji dobija posle operacije nosi non stop prvih mesec dana. Konci se skidaju posle 2 nedelje, kada se uglavnom pacijenti vraćaju svakodnevnim aktivnostima. Drenovi se uklanjaju nakon nekoliko dana. U slučaju bolova pacijentu se prepisuju analgetici i lekovi za smanjenje otoka. Komplikacije : Infekcija, nekroza, sporo zarastanje rane, keloidni ožiljak, asimetrija.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA