ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  PODIZANJE ZADNJICE

  Glutealna regija

  Šta je tretman i kako deluje?

  Brazilsko podizanje zadnjice
  U poslednjih nekoliko godina veliku popularnost su dobile obline, posebno glutealna regija (zadnjica). Brazilsko uvećanje je jedna od najčešćih intervencija na telu, i može se postići na nekoliko načina. Povećanje zadnjice može se uraditi različitim tehnikama.

  KAKO SE TRETMAN IZVODI. POSTOJI DVE TEHNIKE KOJIMA SE POSTIŽE SAVRŠEN IZGLED ZADNJICE:

  Uvećanje gluteusa transferom masti

  Kao i kod drugih procedura u kojima se koristi masno tkivo, i ovde se u uslovima opšte anestezije uzima veća količina masti liposukcijom, koja se posebnom tehnikom prečišćuje i tankim kanilama potkožno ubrizgava u glutealnu regiju. Po izlasku iz operacione sale pacijentu se stavlja medicinski steznik koji nosi u prvih mesec dana non stop. Deo masti koja je ubrizgana posle nekog vremena bude resorbovana, ali se u svakom trenutku proces može ponoviti i dodavati još masti. Najbitnije kod ove procedure je da pacijent ima dovoljno masti u donorskim regijama.

  Uvećanje gluteusa implantatima

  Bez obzira što je uvećanje gluteusa česta intervencija, ugradnja implantata u glutealnu regiju je dosta retka kod nas, i to najviše zbog većeg procenta komplikacija, kao i sporijeg oporavka nakon intervencije. U toku ove intervencije hirurg pravi rezove između gluteusa, i ubacuje implantate između tkiva i mišića. Konci se skidaju 10 dana nakon intervencije, a pacijent nosi medicinski steznih prvih mesec dana.

  BRZ PUT DO SAVRŠENE ZADNJICE

  Kome se tretman preporučuje?

  Podizanje zadnjice i “lower body” lift su estetske tehnike koje imaju efekat i kod mlađih, ali i starijih pacijenata. “Lower body” lift je namenjen primarno pacijentima koji su izgubili kilograme i žele da zategnu telo, dok augmentacija zadnjice ima za cilj ima da naglasi i istakne lepotu ove regije.

  Koliko traje oporavak?
  Koje su komplikacije ?

  Kod transfera masti ne postoje ozbiljnije komplikacije, eventualno reakcija na infiltraciju, blagi otok ili crvenilo kože. Kod postvljanja implantata komplikacije mogu biti infekcija, kontraktura, rotacija implantata, asimetrija. Oporavak traje oko mesec dana, ponekad se javljaju modrice i podlivi koji prolaze nakon sedam dana.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA