ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  OPERACIJA NOSA-RINOPLASTIKA

  Operacija nosa

  Operacija nosa - najčešća estetska opearcija na licu.

  Operacija nosa, osim dobro poznatih kozmetičkih prednosti, evoluirala je u mnogo raznovrsnije primene, kao što je poboljšanje funkcije nosa nakon traumatske povrede, bolesti ili pomoć pri problemima sa disanjem. Cilj rinoplastike je korigovanje veličine i oblika nosa, imajući u vidu celokupni izgled lica. Plastični hirurzi u našoj klinici kombinuju nauku i umetnost kako bi pacijentima dali najbolje rezultate.

  Kako se izvodi operacija?

  Tokom operacije, koja je najčešće u opštoj anesteziji, hirurg može promeniti oblik nosa na nekoliko načina. Kod manjih promena, hirurg može koristiti hrskavicu iz dubljeg nosa ili iz uha, dok za veće promene, hirurg može koristiti hrskavicu sa vašeg rebra, implantate ili kost iz drugih delova tela. Sama intervencija može trajati od 2-4 sata, nakon čega se u nosne šupljine stavlja tampon a kompresivna maska spolja. Tamponi se uklanjaju nakon 2 dana, a maska i šavovi nakon 7 dana.

  Kome se tretman preporučuje?

  Rinoplastika je procedura koja se nakon konsultacija sa plastičnim hirurgom obavlja u svrhu estetskog korigovanja ili kao kombinacija funkcionalnog i estetskog zahvata. Bilo da želite da učinite svoj profil skladnim ili da se oslobodite devijacije – rinoplastika može biti rešenje.

  Koji su saveti za oporavak pacijenta nakon operacije nosa?
  Koje su komplikacije?

  Nakon operacije nosa, pacijent se zadržava u bolnici 24h. Otok i podlivi su uvek prisutni, i sasvim su normalna pojava nakon operacije. Pacijentu se savetuje da prvih nekoliko dana spava na podignutom uzglavlju, ne savija glavu na dole, i prvih par nedelja nakon skidanje gipsane udlage savetuje se da ne stavlja naočare.
  Sam oporavak traje oko mesec dana, a konačan izgled pacijent može očekivati nakon 3-6 meseci. Komplikacije : Infekcija, nekroza, nemogućnost disanja nakon operacije, asimetrija, perforacija septuma…

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA