ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  PRP TRETMAN

  Šta je PRP tretman i kako deluje?

  PRP – Platelet Rich Plasma (plazma bogata trombocitima) je prirodna metoda podmlađivanja kože u vidu stimulacije stvaranja novih kolagenih vlakana. Ova metoda koristi se više decenija unazad u ortopediji i hirurgiji (za lečenje povreda mišića, tetiva, degenerativnih bolesti zglobova, hroničnih rana), a oko 15 godina i kao pouzdana procedura za podmlađivanje kože ili u terapiji gubitka kose. Nakon tretmana, faktori rasta počinju da pojačano stimulišu fobroblaste koji stvaraju nova kolagena vlakna i druge komponente, koje omogućavaju bolju ishranjenost, hidriranost i oksigenaciju površinskog sloja kože.
  Kao rezultat dobija se poboljšana tekstura, elastičnost i boja kože. Na mestima gde je proređena kosa, doći će do poboljšanog rasta, a postojeće dlake će dobiti bolji kvalitet.

  Kako se
  tretman
  izvodi?

  Na očišćenu kožu lica se nanosi anestetik u vidu krema koji se drži 20-30 minuta. Potom se pacijentu uzima mala količina venske krvi koja se specijalnim postupkom centrifugira da bi se odvojili eritrociti i leukociti, a dobija plazma bogata trombocitima koji oslobađaju faktore rasta. Tako pripremljena plazma se aplikuje veoma tankim iglama u kožu lica, vrata, dekoltea, Ceo postupak traje oko sat vremena. Prvi efekti PRP tretmana će se videti nakon 7 do 10 dana, konačni nakon 6 do 8 nedelja.

  Prirodni faktori rasta za regeneraciju kože lica

  Kome se
  PRP tretman
  preporučuje?

  Svima koji žele da što duže zadrže dobar tonus kože, svež izgled i dobru boju tena, da odlože pojavu bora, da otklone umoran i beživotan izgled kože, da zaustave opadanje, proređivanje i poboljšaju kvalitet kose. Savetuju se tri uzastopna tretmana u razmaku od 4 do 6 nedelja, koji se mogu ponavljati na 4 do 6 meseci, da bi se održao kontinuitet prirodne stimulacije i regeneracije tretiranih regija.

  Koliko traje oporavak?

  Nakon tretmana mogu se javiti crvenilo, blagi do umereni otoci i manje modrice koji prolaze u kratkom periodu od nedelju dana. Nakon tretmana pacijent se vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA