ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  REDUKCIJA - SMANJENJE GRUDI

  Šta je tretman i kako deluje?

  Pacijentkinje koje imaju veoma velike grudi, često proživljavaju neugodnosti (kao što su bolovi u leđima) koje nastaju kao posledica težine grudi, pa je redukcija jedino rešenje. Tokom vremena velike grudi se dodatno opuštaju, te je neophodno uraditi redukciju – kako zbog zdravstvenih problema, tako i zbog samo estetike grudi.

  Zašto se redukcija smatra komplikovanom operacijom?

  Redukcija grudi smatra se jednom od komplikovanijih zahvata, čije trajanje zavisi od veličine grudi pacijentkinje. Pored uklanjanja viška kože, ovde se uklanja i deo tkiva dojke, pri čemu se oblikuju manje i punije grudi. Hirurg tokom operacije mora da vodi računa da sa obe dojke skine istu količinu tkiva, kako ne bi došlo do asimetrije. Rez se postavlja oko bradavice, spušta se ka donjem polu grudi i nastavlja horizontalno ispod donjeg podnjeg pola grudi. Operacija se izvodi u totalnoj anesteziji, pacijentu se stavljaju drenovi koji se uklanjaju nakon nekoliko dana.

  Kome se preporučuje smanjenje grudi?

  Smanjenje grudi, poznato i kao redukciona mamoplastika, se preporučuje svim ženama kojima je otežano funkcionisanje usled velikog tereta grudi, koje imaju bolove ili su nezadovoljne estetskim izgledom svojih grudi.

  Koliko traje oporavak nakon operacije? Koje su komplikacije?

  U zavisnosti od toga koliko je tkiva redukovano tokom operacije možemo govoriti o bržem ili sporijem oporavku. Nakon intervencije je prisutan otok i bol, i ovde je veoma bitna uloga medicinskog steznika koji pacijent dobija nakon operacije. Konci se skidaju nakon dve nedelje. Oporavak obično traje do 2 nedelje, ali u nekim slučajevima može biti i duži. Komplikacije : Infekcija, nekroza, asimetrija, neosetljicost bradavica, estetski neprihvatljiv izgled grudi.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA