ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  REKONSTRUKCIJA GRUDI

  Šta je tretman i kako deluje?

  Mnoge žene se nakon mastektomije (uklanjanje dela ili cele dojke)
  odlučuju na rekonstrukciju grudi. Sama rekonstrukcija se može obaviti u istom aktu kad i mastektomija, ili pak u drugom aktu nakon završene terapije.

  Na koji način se mogu rekonstruisati grudi?

  Najjednostavniji način za rekonstrukciju je postavljanje implantata za grudi. Tokom ove intervencije, hirurg uklanja celokupno tkivo dojke i ispod mišića postavlja implantate. Ukoliko je potrebno, u nekim slučajevima se kod mastektomije postavljaju grudni ekspanderi, koji imaju ulogu da rašire kožu kako bi se postavio implantat. Dosta komplikovaniji i složeniji proces rekonstrukcije je sopstvenim tkivom (režnjevima) koje se može uzeti sa stomaka ili sa leđa. Ovakva rekonstrukcija sa sobom nosi dodatne ožiljke nakon operacije, kao i asimetriju grudi pošto se uvek koriguje samo jedna (amputirana) dojka.

  Vraćanje ženstvenosti i samopouzdanja

  Kome se tretman preporučuje?

  Procedura je namenjena pacijentkinjama koje su iz određenih razloga ostale bez jedne ili obe dojke.

  Koliko traje oporavak?
  Koje su komplikacije?

  U zavisnosti od toga koja se procedura radi, operacija može trajati od 3-5h. Pacijentu se nakon izlaska iz sale stavljaju drenovi i medicinski grudnjak. Previjanja se vrše na nekoliko dana, a konci se skidaju nakon 2 nedelje. Obzirom na kompleksniju intervenciju, oporavak traje oko mesec dana, dok se konačan rezultat vidi 3 meseca nakon operacije. Komplikacije : Infekcija, serom, kapsularna kontraktura, nekroza, asimetrija.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA