ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  SEKUNDARNA RINOPLASTIKA

  Šta se postiže sekundarnom rinoplastikom?

  Ukoliko uzmete u obzir da je operacija nosa jedna od najčešćih estetskih operacija na licu, sasvim je razumljivo da su i revizije (korekcije primarnih rezultata) ne tako retke.

  Mnogi pacijenti nakon operacije nosa budu izuzetno zadovoljni estetskim rezultatom, ali funkcija nosa i disanje budu kompromitovani, zbog čega je reviziona operacija jedino rešenje. Sa druge strane imate pacijente koji su nezadovoljni estetskim rezultatom, i traže da se rezultat poboljša. Sekundarna rinoplastika je komplikovanija procedura, zato što je tkivo nosa vrlo osetljivo i dolazi do stvaranja unutrašnjih ožiljaka.

  Koji je najbolji savet za pacijente pre operacije?

  Najveći problem kod ove operacije je taj što u velikom procentu pacijent ne ume najbolje da objasni svom hirurgu šta tačno želi. Čak i kad objasni šta želi, pacijent ne zna kako će sa takvim rezultatom izgledati nakon operacije. Hirurg pacijenta uvek savetuje u skladu sa onim što se najviše poklapa sa anatomijom lica pacijenta, ali to ne znači da je i pacijentima taj rezultat estetski najbolji. I zato je najvažnije da pored poverenja u svog hirurga, imate i realna očekivanja, kao i tačnu sliku kako želite da Vaš nos izgleda nakon operacije. Takođe, naš savet je da odluku o operaciji ne donosite na brzinu i olako, već da temeljno porazgovarate sa Vašim hirurgom, i nekoliko puta ako je potrebno pre donošenja bilo kakve odluke.

  Nova šansa za idealan profil

  Koliko traje oporavak?
  Koje su komplikacije?

  Kao i kod primarnog zahvata i kod sekundarne rinoplastike oporavak traje oko 14 dana. Pre uklanjanja tampona pacijenti dišu na usta. Konci se uklanjaju nakon 7 dana, a otok i podlivi su uvek prisutni, i prolaze nakon 2 nedelje. Komplikacije : Infekcija, nemogućnost disanja nakon operacije, asimetrija, perforacija septuma …

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA