ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  TRANSFER MASTI

  Fat grafting

  Šta je tretman i kako deluje?

  Fat grafting (transfer masti) je tehnika prebacivanja sopstvenog masnog tkiva sa neželjenih na odabrana mesta na telu. Može se primenjivati na licu, dojkama, zadnjici i nadlakticama itd. Koristi se u cilju uvećanja i oblikovanja grudi ili zadnjice osobama koje ne žele da se odluče za implantate. Transfer masti predstavlja oblikovanje tela, tako što se uklanja mast sa mesta gde je višak i dodaje u predele koje pacijent želi da uveća ili dodatno oblikuje. Procedura transfera masti je bazirana na autolognoj masnoći (iz vašeg tela) i zato daje dugoročne rezultate sa minimalnim komplikacijama nakon procedure.

  Kako se
  tretman
  izvodi?

  Kod transfera masti prvo se odabira regija sa koje će se uzimati masne naslage. U tu zonu se ubrizgava lokalni anestetik. Na tom mestu se pravi mali rez i masnoća se uklanja pomoću vakuma (liposukcija špricom). Ova tehnika je dopunjena izvlačenjem kanilama prikačenim na špric. Drugi deo tretmana predstavlja plasman koji se vrši ubacivanjem kanile ili igle u mesto koje se uvećava i oblikuje. Paket masnih tkiva aplicira se u ravni prirodnog tkiva. Postupak se ponavlja nekoliko puta tokom zahvata.

  Kome se tretman preporučuje?

  Kada želite da naglasite regije lica, dojke ili zadnjicu bez primene implanta, transfer masti je bezbedno rešenje u sve češćoj primeni za pacijente koji ne žele ugradnju implantata ili hijaluronskih filera.

  Koliko traje oporavak?

  Nakon zahvata javljaju se modrice i podlivi koji se povlače brzo. Oporavak traje oko dve nedelje. Potrebno je da izbegnete teže aktivnosti tokom prva 2 meseca oporavka. Nakon toga treba izbegavati aktivnosti koje stvaraju kompresiju na mesta koja su tretirana. Potrebno je nositi kompresivnu odeću za oblikovanje mesta koja su tretirana.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA