ZAKAŽI KONSULTACIJE
ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Daniv je prilagođen Vama i Vašem vremenu. Zakažite konsultacije.

  ZAMENA IMPLANTATA

  Zašto se radi zamena implantata u grudima i kada je najbolje vreme za to?

  Zamena implantata se uvek radi iz dva razloga. Prvi razlog je rešavanje komplikacija koje su nastale nakon ugradnje implantata, dok je drugi razlog zamena implantata za veće ili manje. Procedura zamene implantata za pacijenta izgleda isto kao i primarna operacija uvećanja grudi, dok je za hirurga ova operacija složenija jer osim vađenja implantata, zahteva i odstranjivanje kapsule koja se stvara oko silikonskog implantata i ubacivanje novih implantata.

  Kako se izvodi operacija?

  Na mestu vec postojećeg reza, pravi se novi rez kroz koji se implantat vadi i menja novim. Obzirom na to da se zamena najčešće radi prilikom rešavanja komplikacija, ova procedura je složenija i u nekim situacijama traje duže.

  Kome se tretman preporučuje?

  Veoma je važno da pacijenti koji nemaju nikakvih problema ili komplikacija, i zadovoljni su estetskim rezultatom, nemaju razloga da menjaju svoje implantate. Neki proizvođači nude i posebno osiguranje za pacijente, gde u slučaju reintervencije pacijentu pokrivaju bolničke troškove.

  Koliko traje oporavak?
  Koje su komplikacije?

  Proces oporavka je isti kao kod zahvata povećanja grudi. Konci se skidaju oko četrnaestog dana nakon operacije. Punom intenzitetu života moguće je vratiti se nakon mesec dana. Komplikacije : Infekcija, serom, kapsularna kontraktura, simastija.

  LICE & VRAT

  TELO

  NEHIRURŠKE
  PROCEDURE

  GRUDI

  MUŠKA
  ESTETIKA

  RINOPLASTIKA